Üniversitelerde ders programını kim hazırlar?
Haftalık Ders Planı Hazırlama ve Uygulama Komisyonu (Komisyon): Meslek yüksekokulumuzda, haftalık ders planının hazırlanmasından sorumlu olan ve okulun her bölümünden en az bir temsilcinin yer aldığı çalışma grubu, haftalık ders planı hazırlama ve uygulama komisyonudur.
Ders programı yapmak kimin görevi?
MADDE 12- (1) (Değişik: RG-29871) Belirlenen haftalık ders programı, okul müdürünün onayı ile uygulamaya konulur. Bu programda, okul müdürleri ve öğretmenler tarafından okutulacak dersler gün ve saatlere göre dağıtılır ve yazılı olarak ilgililere imzalatılarak bildirilir.
Ders programını kim hazırlar?
(2) Haftalık ders programı, Okul Müdürlüğü tarafından eğitim-öğretim yılı başında ve gerektiğinde eğitim-öğretim yılı içinde düzenlenir.
Üniversite derslerini kim belirler?
Üniversitelerde okutulması gereken tüm ortak zorunlu dersler YÖK tarafından belirlenir. YÖK tarafından belirlenen bu derslerden haberiniz yoksa endişelenmeyin.
Ders planı kim hazırlar?
Öğretmen kılavuzu bulunmayan dersler için, bir veya birden fazla ders için ders planı hazırlanır ve eğitim kurumlarında sınıf öğretmeni, branş öğretmeni ve/veya grup öğretmenleri tarafından uygulanır. (3) Ders planı; (a) Eğitim ve öğretim daha düzenli hale getirilmelidir.
Dekan kaç saat derse girer?
Rektörler, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve üniversite başkanları ders vermekle yükümlü değildir. Dekan yardımcıları, enstitü ve üniversite müdür yardımcıları ve bölüm başkanları haftada en az beş saat ders vermekle yükümlüdür.
20 saat ders ücreti ne kadar?
* Haftada 20 saat ders veren ücretli bir öğretmenin aylık maliyeti 13.150 TL’dir. * Haftada 25 saat ders veren ücretli bir öğretmenin aylık maliyeti 16.400 TL’dir. * Haftada 30 saat ders veren ücretli bir öğretmenin aylık maliyeti 19.250 TL’dir. Ay 4 hafta olarak hesaplanır.
Üniversite ders programını nereden öğrenebilirim?
Ders içeriklerine Derslerim bölümünden Üniversite Kimliğiniz (TC Kimlik Numaranız ve şifrenizle) veya e-Devlet Kapısı kimlik doğrulama sistemiyle giriş yaparak erişebilirsiniz.
Öğretmen ders programına itiraz edebilir mi?
Bu programlar eşitlik ilkesine göre hazırlanmış olup ders saatleri branş öğretmenleri arasında eşit olarak dağıtılmıştır. Ancak ders planlarına itiraz hakkı kaldırılmıştır. Bu düzenlemeyle öğretmenlerin hazırlanan programlara uymaları ve herhangi bir itirazda bulunmamaları beklenmektedir.
Yıllık ders planını kim hazırlar?
d) Okul yöneticileri, sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri ve ders öğretmenlerinin ortak katkılarıyla birleşik yıllık plan ve günlük ders planları hazırlanır.
Dersler neden 30 dakika oldu?
Yayımlanan makalede, “Öğrenci yoğunluğu nedeniyle başka bir okul binasına taşınan veya ikili eğitime geçen okullarda bir dersin 30 dakikaya indirilebileceği” ifade edildi.
Bir dersin öğretim programını kim hazırlar?
Ülkemizde eğitim programlarını geliştirmek veya onaylamakla görevli kurum Talim ve Terbiye Kurulu’dur.
Üniversite ders programı kim hazırlıyor?
Ayrıca, 2547 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin b/2 fıkrasına göre “Fakültenin eğitim-öğretim, plan, program ve takviminin uygulanmasını sağlama” görevi Fakülte Kuruluna verilmiştir.
Üniversitede hocaya ne denir?
Üniversitelerde ders veren öğretim görevlileri. Bakınız. Kısaltılmış biçimde yazılmıştır.
Profesörden sonra ne gelir?
Genel pratisyen. Uzman. Ameliyat eden hekim. Öğretim görevlisi. Doçent. Profesör. Tam profesör.
Bir dersin öğretim programını kim hazırlar?
Ülkemizde müfredatın geliştirilmesi ve onaylanması Talim ve Terbiye Kurulunun sorumluluğundadır.
Üniversite ders kayıtlarını kim yapar?
Ders kaydı, “Ders Kayıt Bilgi Rehberi”ndeki talimatlarda açıklandığı şekilde yapılır. Ders kaydından kim sorumludur? Öğrenci, tüm ders kayıt prosedürlerinden sorumludur.
Ders dağılımını kim yapar?
Yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde, öğretim elemanlarının uzmanlık alanlarına göre ders dağılımları Fakülte Kurulu tarafından belirlenir ve uygulanması Fakülte Kurulu tarafından izlenir.
Üniversitede kim ders verebilir?
Öğretim üyesi; Üniversitelerde ders veren, araştırma ve bilimsel çalışmalar yürüten kişilerdir. Doçent veya profesör gibi unvanlarla çalışabilirler. Hem eğitim hem de araştırma faaliyetlerine aktif olarak katılabilirler.