Göktürk-1 ve GÖKTÜRK-2 aktif mi?
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye’nin aktif 7 uydusu bulunuyor. Bunlardan 4’ü haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A), 3’ü ise gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) amaçlı.
GÖKTÜRK-2 hala aktif midir?
Milli Savunma Bakanlığı öncülüğünde, TÜBİTAK Başkanlığı, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ve TÜBİTAK UZAY adına geliştirilen uzaktan algılama uydusu GÖKTÜRK-2, 2012 yılında yörüngeye fırlatılmış olup, halen görevini sürdürmektedir.
GÖKTÜRK-2 devam ediyor mu?
Beş yıllık ömrü olan ve Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü milli keşif uydusu olan GÖKTÜRK-2, bugün yörüngedeki 11. yılını kutluyor. 2,5 metre çözünürlükle yüksek yerellik oranına sahip uydumuz, 685 kilometre yükseklikte güneşle senkronize bir yörüngede görevini sürdürüyor.
Göktürkler aktif mi?
Göktürk-2, yerden 686 km yükseklikte güneşle senkronize bir yörüngede hareket ediyor, 409 kg ağırlığında ve Dünya etrafındaki bir turunu 98 dakikada tamamlıyor. Göktürk-1: 5 Aralık 2016’da Fransız Guyanası’ndan fırlatılan Göktürk-1, yüksek çözünürlüklü optik uzaktan algılama ve Dünya gözlem uydusudur.
Göktürk-1 hala kullanılıyor mu?
Çalışmalar devam etmekle birlikte; Ülkemizin şu anda uzayda 8 adet aktif uydusu bulunmaktadır. Bunlardan 5 tanesi haberleşme (TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A, TÜRKSAT 4B, TÜRKSAT 5A, TÜRKSAT 5B) ve 3 tanesi de gözlem (GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ve RASAT) amaçlıdır.
Türksat 4A hala aktif mi?
Yaklaşık dört ay boyunca 50° Doğu yörüngesinde testler gerçekleştirildi. 9 Haziran 2014’te test yörüngesinden ayrıldı ve çalışacağı 42° Doğu yörüngesine indi. Hizmet Haziran 2014’ün sonlarında başladı.
Türkiye’nin pasif uyduları nelerdir?
Ömrünü Tamamlayan Uydular Türksat A.Ş.; 42.0° Doğu ve 50.0° Doğu yörüngelerinde Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularını işletmektedir. Türksat A.Ş. ayrıca 31.
Göktürk II. ömrünü tamamladı mı?
Dünya etrafında 5 bin tur atan uydu, bir yılda 2 bin 400 görüntü aldı. TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) ve TAI iş ortaklığıyla yüksek yerli üretim oranıyla üretilen GÖKTÜRK-2, 18 Aralık 2013’te yörüngedeki ilk yılını tamamladı.
RASAT hala çalışıyor mu?
Türk mühendis ve teknisyenlerinin uzay alanındaki başarısının en büyük göstergelerinden biri olan RASAT uydumuza, tasarım ömrü 3 yıl olmasına rağmen, tüm testler sırasında sağlık verisi toplanamaması ve faaliyetlerine devam edilememesi nedeniyle 11 yıl yörüngesinde görev yaparak artık veda ediyoruz.
Göktürk 3 ne zaman fırlatılacak?
2023Göktürk-3 / Çıkış tarihi
Türkiye’nin kaç uydusu var 2024?
Uzay teknolojileri alanında çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye’nin uzayda 3 haberleşme uydusu, 3 gözlem uydusu olmak üzere toplam 6 aktif uydusu bulunuyor.
Göktürk soyu devam ediyor mu?
Göktürkler, kelimenin tam anlamıyla “kurt nesli” anlamına gelen “Aşina” adlı bir Hun ailesine mensuptur. Kurt, Oğuz Kağan destanında bir lider olarak anılır. Göktürk Kağanlığı 552 ile 745 yılları arasında var olmuştur.
Aktif kaç uydumuz var?
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türksat 6A öncesinde Türkiye’de 5 haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A, Türksat 5B) ve 3 gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve İMECE) olmak üzere 8 aktif uydu bulunuyordu. Türksat 6A, filonun 9’uncu aktif uydusu oldu.
RASAT askeri uydu mu?
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları gözlem amaçlı kullanılıyor. Türkiye’de geliştirilip üretilen ilk Dünya gözlem uydusu olan Rasat, 17 Ağustos 2011’de Rusya’dan fırlatıldı.
GÖKTÜRK-2 neden fırlatıldı?
Türk Silahlı Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın hedef keşfi için uydu görüntüsü elde etmek ve ihtiyaç duyduğu sayısal ve coğrafi verileri üretmek amacıyla geliştirilen Göktürk-2 keşif ve gözlem uydusu, 18 Aralık 2012 tarihinde Çin’in Jiuquan fırlatma üssünden fırlatıldı.
Göktürk-1 mi daha önce gönderildi GÖKTÜRK-2 mi?
Göktürk serisinin bir diğer Dünya gözlem/keşif uydusu olan Göktürk-2 (ancak Göktürk-1’e kıyasla daha düşük çözünürlüğe sahip), 18 Aralık 2012’de başarıyla yörüngeye oturtulmuş olup, şu anda yüksek çözünürlüklü görüntüler göndermektedir.
Göktürk-1 ve 2 ne zaman fırlatıldı?
Göktürk-2, TAI tesislerinde sevkiyat öncesi testler tamamlandıktan sonra Çin’in Jiuquan fırlatma merkezine gönderildi. Uydu, 18 Aralık 2012’de Türkiye saatiyle 18:13’te Çin’den fırlatıldı.
Türkiye’nin aktif ve pasif uyduları nelerdir?
Geçmişten günümüze uydu filosu AdıFırlatılan merkez durumuTürksat 2A (Eurasiasat 1)Guyana Uzay MerkeziPasifEutelsat 31A (Eurobird 3)Guyana Uzay MerkeziPasifTürksat 3AGuyana Uzay MerkeziAktifTürksat 4ABaykonur Uzay ÜssüAktif7 satır daha
Göktürk-1 haberleşme uydusu mudur?
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyacını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları gözlem amaçlı kullanılıyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye’de geliştirilip üretilen ilk Dünya gözlem uydusu olan Rasat, 17 Ağustos 2011’de Rusya’dan fırlatıldı.